Maptun lanserar brett sortiment av reservdelar och tillbehör till äldre SAAB-modeller

 Saab-specialisterna Maptun Performance breddar nu reservdelssortimentet Maptun Parts till att även omfatta Saab-modeller så långt tillbaka som från 50-talet och framåt. 

Den tillfälliga retro-logotypen som kommer användas under ”veteranveckan”

 Sortimentet är inriktat på framför allt reservdelar till klassiska Saab-modeller som Sonett, 96, 99 och 900 som nu går att hitta i menyn i webbutiken Maptun Parts. Bert Ytterhag, produktchef och inköpare på Maptun, berättar mer: 

Bert Ytterhag

– Vi har sett att det tyvärr blir svårare och svårare att hitta delar till de lite äldre Saab-modellerna men att intresset och efterfrågan faktiskt finns, inte minst hos entusiaster. 

Sortimentet består av exempelvis stötdämpare, bromsskivor, bromsok, motorpackningar, avgassystem, styrleder, spindelleder, bussningar med mera. Precis som det sortiment som sedan tidigare finns hos Maptun med andra ord, fast då till de lite nyare Saabarna. 

Vi ser egentligen inte att det är någon skillnad mellan ”klassiska” och mer nutida Saabar. Inga nya Saabar tillverkas och vi vill så klart värna om alla kunders behov, oavsett om de är veteranentusiast eller pendlar till jobbet. Vi har faktiskt delar till alla Saabar som finns bortsett från den allra första; Saab 92 årsmodell fram till 1955. Men vi jobbar på att få fram det också, säger Bert glatt. 

Sortimentet är en del av det ordinarie utbudet hos Maptun Parts men kallas för ’Classic’ vid lanseringen för att markera att Maptun breddat sortimentet som tidigare enbart omfattat bilar från 1993 och framåt. 

Fredrik Bengtsson

 Veteranens dag – och retrostil på webbutiken
Lanseringen av det nya sortimentet sker den 29 maj som är Veteranens dag. Maptun tolkar det fritt till Veteranbilens dag och ser det som det perfekta tillfället att fira lite extra. Webbutiken maptunparts.se har därför fått en tillfällig make-over i klassisk stil med tillhörande ”vintage”-logotyp och alla som besöker sidan från 29 maj till och med 2 juni kan titta runt och handla i sann retroanda. 

– Vi vill värna om klassiska Saab:ar i Sverige och runt om i världen och försöka bidra till att dessa kan fortsätta rulla på vägarna många år framöver, säger Maptuns VD Fredrik Bengtsson. 

Sortimentet finns att köpa på maptunparts.se.


Om Maptun
Sedan 2000 har Maptun specialiserat sig på Saab genom optimering av mjukvara och framtagning av egen hårdvara. Idag är Maptun marknadsledande inom området och ett välkänt varumärke bland Saab-entusiaster världen över. Verksamheten har sedan starten breddats till att även infatta Maptun Parts (reservdelar), Maptun Bilverkstad och Maptun Powersports (bland annat vattenskotrar och snöskotrar). Nu utökas verksamheten ytterligare med ett sortiment för äldre Saab-modeller som går under lanseringsnamnet Maptun ’Classic’ Parts.