Maptun nylanserar Maptun Bilverkstad

Örebro-baserade Maptun Performance AB har i snart 20 år varit marknadsledande inom motoroptimering och tillbehör till bland annat Saab-bilar. Sedan 2005 har företaget även utfört service och reparationer i verksamhetens verkstadsdel som auktoriserat Saab Service Center. Nu nylanseras verksamheten under namnet Maptun Bilverkstad.


Verkstaden har alltid varit en del av Maptun Performance AB men får nu ett eget namn, Maptun Bilverkstad, för att visa inriktningen på just verkstadsverksamheten som tidigare varit ”inbakat” i Performance-namnet.

– Tanken med Maptun Bilverkstad är att ge ett tydligare namn som är mer självförklarande och visa för våra kunder att vi inte enbart sysslar med optimering och prestanda utan även har en regelrätt modern bilverkstad, säger Maptuns VD Fredrik Bengtsson.

Bilverkstaden är fortfarande en del av företaget Maptun Performance AB och prestanda-avdelningen, så väl som de andra avdelningarna inom Maptun, fortsätter som vanligt. 

Maptun Bilverkstad får även en fristående hemisda och e-postadress för att ge verkstadskunderna snabbare och tydligare information. Adressen till hemsidan är www.maptunbilverkstad.se och e-postadressen info@maptunbilverkstad.se.

Maptun Bilverkstad finns på Verkstadsgatan 2 i Örebro. I samband med namnbytet kommer skyltningen bli tydligare samt kundmottagningen få en lättare uppdatering. Verkstaden är som sagt auktoriserat Saab Service Center men utför även service och reparationer på de flesta bilmärken. 


Om Maptun

Sedan 2000 har Maptun specialiserat sig på Saab genom optimering av mjukvara och framtagning av egen hårdvara. Idag är Maptun marknadsledande inom området och ett välkänt varumärke bland Saab-entusiaster världen över. Verksamheten har sedan starten breddats till att även infatta Maptun Parts (reservdelar), Maptun Bilverkstad och Maptun Powersports (bland annat vattenskotrar och snöskotrar).